Penisstorlek: vad är genomsnittet och hur mäter man det?

En studie utförd av BJU International 2014 berättade för oss att den genomsnittliga penisstorleken är 13,1 cm. Den svenska resurs UMO rapporter om att penis storlekar i landet intervallet mellan 4 och 15 cm i slak tillstånd. Om bara 55% av männen är nöjda med sin penisstorlek, vad tycker kvinnor? Har storleken påverkan på nöje på båda sidor?

Siffror, storlekar, nöje och sexualitet, prata med en sexterapeut för att utvecklas sexuellt!

Enligt 2014-studien av BJU International varierar penisstorleken från land till land. I Sverige till exempel varierar den genomsnittliga längden på det manliga könet mellan 12,9 och 14,7 cm. Dessutom visar en studie utförd av kondommärket Durex att 90% av penisarna har en storlek som varierar med mindre än 3 centimeter från genomsnittet. De flesta män har därför en helt normal penisstorlek. Män har ofta dålig kunskap om siffror eller får sin penis uppmätt felaktigt; andra män blir så komplexa som du kan komplexa på någon del av din kropp.

Den genomsnittliga penisstorleken i världen är 13,12 cm. Enligt resultaten av en studie av brittiska läkare och publicerad i BJU International, en specialist urologidagbok, är den genomsnittliga storleken på en upprätt penis 13,12 cm. I vila är den 9,16 cm. När det gäller omkretsen passerar den i genomsnitt 9,31 cm i vila och 11,66 cm i erektion. För att genomföra denna undersökning förlitade sig läkarna på 20 andra studier, inklusive mer än 15 500 män vars penis hade uppmätts enligt ett standardiserat förfarande av vårdpersonal.

Vad är en mikropenis?

Vad är en mikropenis?

Bara för att din penis är under genomsnittlig storlek betyder inte att du har en mikropenis. Det är från barnets födelse att en mikropenis kan detekteras, och detta, om dess kön har en längd som inte överstiger 1,9 centimeter och om denna lilla storlek inte är förknippad med någon missbildning av detta organ. Du bör också veta att utseendet på en mikropenis ofta är kopplat till ett hormonellt problem.

Om föräldrar inte ser en specialist för att ordinera rätt behandling för sin son kan detta "problem" kvarstå till vuxen ålder, och mannen får en upprätt penis som inte är längre än 8 centimeter.

Det är viktigt att notera att storleken inte påverkar penisfunktionen på sexuell nivå. Höjd har därför ingen inverkan på fertilitet eller manligt nöje under sex. Med en liten penis kan en man ha ett normalt sexliv.

Vad är orsakerna till mikropenis?

Som redan nämnts ovan kan orsakerna till ett sådant problem vara hormonella, kopplade till kromosomavvikelser, medfödd missbildning eller till och med idiopatisk. Dessutom bör du veta att miljöfaktorer spelar en mycket viktig roll. Enligt resultaten från en studie i Brasilien lär vi oss att exponering för insektsmedel under graviditeten kan öka risken för könsmissbildning.

Till exempel har personer med Downs syndrom eller Klinefelters syndrom en högre risk att utveckla en mikropenis. Detsamma gäller för spädbarn vars mödrar hade anti-androgenbehandling under graviditeten. Om problemet kvarstår till vuxen ålder kan kirurgisk behandling övervägas. Men var medveten om att den här lösningen är besvärlig och kan medföra risker.

85% av kvinnorna är nöjda med storleken på sin partners penis

Studier har visat att frågan om tillfredsställelse av penisstorlek ses olika av män och deras partners. Enligt forskning som publicerades 2007 i British Journal of Urology, tror faktiskt 45% av männen att de har en liten penis (55% är nöjda med storleken på sin penis).

När det gäller kvinnor var de tvärtom 85% nöjda med storleken på sin partners penis: män därför ofta har det fel! Dessutom kan klitorisstimulering eller oralsex ge din partner glädje och ofta få orgasm lättare än genom penetration. Prata med din partner om vad han / hon vill och var mottaglig för hur han / hon klimax: sex handlar om anslutning mer än teknik och storlek.